5 Temmuz 2009 Pazar

Haremde karınca yumurtası yaüğı

Hareme devam.

Lakin fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc şu aklımızdan çıkmasın, önceki yazılarımı k.ç.mdan uydurdum. Şimdi ise haremle ilgili biraz bilimsel bilgi verelim.

Bilim ahlakına sahip bir tarihçi harem konusunda pek konuşmaz. Çünkü elinde haremle ilgili yeterli derecede belge, döküman ...vs. yoktur.

Osmanlı haremi bir kale gibidir. Etrafı kalın duvarlarla çevrili, harem ağalarına ait binalar ve diğer ocakların daireleriyle Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'ni andırır. Etrafındaki kendilerine ait binalarda yaşayan, zorunlu hallerde Haremin içine girmeleri gerektiğinde desturla dolaştıkları bir ortamdır.

Zorunlu hallerde ancak harem ağalarına ve tabiplere açılan bu mekana yabancı seyyahların, tarihçilerin girip, orada dolaşmıs gibi haremi anlatışları ilginçtir. Kaldı ki bizim tarihçilerin en çok esas aldıkları, kullandıkları kaynaklarda, ilmi otoritelerce yüzlerce kez eleştirilmiş edilmis, çürütülmüş bu batı tarihçilerinin kitaplarıdır.

O halde hiç bir kimse osmanlı hareminde fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc kullanılıyor muydu? Kullanımlmıyor muydu bilemez.

Öprüm sizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder