19 Haziran 2009 Cuma

Sınıf Geçme ve Ortalama Yükseltme Sınavları

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. Ortalama yükseltme sınavına girecek olan bir öğrenci 4 dersten bu sınava girebilir. Eğer lise 1' e gidiyorsa bu sınav sonucnda zayıf sayısını 3'e düşürmesi gerekir. Eğer 3'te fazla ise zayıfı bu sefer ortalamasının 2,5 (anadolu liselerinde 3) ve üstü olması durumunda bir üst sınıfa devam edebilir.

Buna göre lise 1'e giden bir öğrencinin 7 zayıfı varsa, sınıf geçme ümidide vardır. 7 zayıfın 4'ünde oys ye girer. Dersleri verir ve 3 zayıftan sorumlu olarak sınıf geçer. Ha ortalamsı 2.5'i aşmış ise (anadolu liselerinde 3) o derslerden sorumluluğuda olmaz. Lakin bu dersler arasında "dil ve anlatım" bulunmamalıdır. Ama 8 ve üstü zayıfı varsa matematiksel olarak sınıfta kalmştır. Kredisi yüksek 4 dersten sınava girip yüksek notlar alıp ortalama ile geçmeye çalışmalıdır.

Lise 2'ye giden bir öğrencinin lise1 den 3 sorumluluğu lise 2'dende 3 zayıfı varsa ve ortalaması 2.5'un altında ise sınıf tekrarı yapar. Ama 4 dersten oy ye ve tüm sorumluluk derslerinin sınavlarına girme hakkı vardır. Lise 1 deki sorumluk derslerinden kalsa bile lise 2'de zayıf sayısını 2 ye düşürmesi halinde 3 lise 1'den 2 lise 2'den olmak üzere, 5 zayıfla lise 3'e geçebilir.

Ortalama yükseltme sınavlarında dersi geçebilmek için 45 almak yeterlidir. Yıl sonu ortalaması "0" dahi olsa 45 alan öğrenci o derten geçmiş sayılır. Ama ortalamaya etkisi aynen devam eder. Örnek vereyim.

Öğrencinin fizik dersinden yıl sonu ortalaması 22'den "0" bu çocuk ne fx15'ten anlıyor ne xacc'den. Ama ortalama yükseltme sınavına karınca yumurtası gibi çalışıyor ve yılan yağı gibi üste çıkıp sınavdan 50 alıyor. Bu çocuk fizik dersinden geçmiş sayılır. Ama yıl sonu notu "1"dir.
22+50=72/2=36. Yani yıl sonu ortalaması 36'dır. Ve az da olsa o yıl ki ortalamasını yukarı çıkarır.

Sizin anlayacağınız artık liselerde sınıfta kalabilmek için bol bol lida içip zayıflamak,daha da zayıflayıp kayışı koparmak gerekiyor.

Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder